Vanwege grote drukte is er op dit moment een aanmeldstop bij de praktijk (datum melding 29 april 2024)

 

Meld je hier aan

Een dag met Floor

Als je graag snel en krachtig door je proces heen wilt, dan kun je kiezen voor “Een dag met Floor”. Je krijgt dan op één dag een therapie waar je normaal gesproken zeven tot veertien weken (verspreid in wekelijkse of twee wekelijkse sessies) over doet.

Voordelen

Bij “Een dag met Floor” verloopt je proces als in een hoge druk pan. Een groot voordeel is dat we het proces als een vuurtje brandend kunnen houden in plaats van dat het tussen wekelijkse sessies door uitdooft. Zo zijn we de hele dag effectief aan het werk. Dat maakt het overigens ook tot een intensieve beleving. Verschillende pauze- en reflectiemomenten verspreid over de dag helpen je dan ook om alles wat in het proces boven komt te integreren. Een overig praktische voordeel kan zijn dat je slechts één dag vrij hoeft te nemen van je werk of thuis hoeft af te stemmen. Of, als je van buiten Groningen komt, dat je dan maar één dag naar Groningen hoeft te reizen, zonder er gedurende een bepaalde periode wekelijks aan vast te zitten.

Hoe ziet “Een dag met Floor” van 10u tot 16u/17u eruit?

Dat verschilt natuurlijk enigszins per hulpvraag. Maar in grote lijnen ziet het er als volgt uit: het eerste uur is het in kaart brengen van waar je tegen aanloopt. Dan maken we een keuze waar we die dag mee aan de slag gaan; wat mij betreft is dat altijd de plek waar de schoen het meeste wringt. Over het algemeen beginnen we dan met een (of meerdere) EMDR sessie(s). Deze therapiemethode ruimt namelijk in hoog tempo blokkades op. Na de EMDR volgt een pauze en een reflectiemoment. Vervolgens kiezen we uit een intensieve hypnotherapie sessie of ACT sessie. Het laatste deel van de dag kies je wat bij je past: een restoratieve mindfulness/meditatie sessie of een yoga Nidra sessie, zodat alles wat losgekomen is, op z’n plek kan vallen. Of misschien kies je voor een therapeutische wandeling waarbij je je ervaringen van die dag wandelend en pratend kunt integreren. Bewegen in het lijf geeft beweging in je denken, zodat je daar in flow verder mee kunt komen.

Nazorg

We zorgen samen dat alles op deze dag aansluit op waar jij in jouw proces het meeste behoefte aan hebt en waar je de grootste stappen voor een klachtenvrije toekomst of heling mee kunt zetten. Na deze dag kunnen we via beeldbellen, of als je wilt een live gesprek in de praktijk, zorgdragen voor verdere integratie en vormgeven en volhouden van het nieuw aangelegde pad in jezelf en in je leven.

Kosten

Afhankelijk van je klachten en de therapievorm(en) die we kiezen zijn er gewone vergoedingsmogelijkheden via je zorgverzekeraar. Je hebt dan een standaard verwijsbrief van je huisarts nodig. Als je deze therapiedag liever zelf wilt betalen (700 euro 10:00u-16:00u/840 euro 10:00u-17:00u) dan heb je geen verwijzing nodig.