Op dit moment is er vanwege drukte in de praktijk tijdelijk een aanmeldstop

(datum melding 30 oktober 2021)

Schrijf je nu in

Doorbreken vicieuze cirkel

Over het algemeen interfereren klachten (depressie, angst, onverwerkt trauma of chronische fysieke klachten) met het vermogen om te studeren. Je harde schijf is namelijk als het ware voor een deel al in beslag genomen door de klacht(en). Dit vermindert je vermogen om je concentreren of het verbruikt al zoveel van je energie, dat je het niet meer kunt opbrengen om je studieboeken te pakken. Zo kun je in een vicieuze cirkel belanden, waarbij je door je klachten minder goed kunt studeren en door het verliezen van je studieritme juist ook weer meer klachten ontwikkelt.

Kortdurende behandelingen 
In de Basis Generalistische GGZ kun je terecht voor kortdurende behandeltrajecten van 5, 8 of 11 sessies. Juist voor studenten/jongvolwassenen zijn kortdurende behandelingen in de Basis Generalistische GGZ heel geschikt. Als jongvolwassene ben je nog flexibel, leerbaar en daardoor goed in staat om na kortdurende hulp of steun weer je eigen weg te gaan.

Kosten via zorgverzekering
Psychologenpraktijk Stad Groningen heeft contracten met alle zorgverzekeraars waardoor de gesprekken volledig worden vergoed (zie ook Vergoeding). Zorgverzekeraars willen pas vergoeden als je een diagnose hebt en je bent verwezen door de huisarts. Je kunt de verwijsbrief meenemen naar het eerste gesprek.

Coaching zelf betalen
Als je begeleiding wilt zonder dat je een officiële diagnose hebt, dan kun je coaching sessies inplannen in de vorm die voor jou het beste werkt; wekelijks of in de vorm van een strippenkaart (waarbij de indien nodig kunt komen). Als je de sessies zelf betaalt, geldt een tarief van 95 euro per sessie.