Vanwege grote drukte is er op dit moment een aanmeldstop bij de praktijk (datum melding 29 april 2024)

 

Meld je hier aan

Studeren zonder klachten

Over het algemeen interfereren klachten (depressie, angst, onverwerkt trauma of chronische fysieke klachten) met het vermogen om te studeren. Je harde schijf is namelijk als het ware voor een deel al in beslag genomen door de klacht(en). Dit vermindert je vermogen om je concentreren of het verbruikt al zoveel van je energie, dat je het niet meer kunt opbrengen om je studieboeken te pakken. Zo kun je in een vicieuze cirkel belanden, waarbij je door je klachten minder goed kunt studeren en door het verliezen van je studieritme juist ook weer meer klachten ontwikkelt.

Kortdurende behandelingen 
In de Basis Generalistische GGZ kun je terecht voor kortdurende behandeling. Juist voor studenten/jongvolwassenen zijn kortdurende behandelingen in de Basis Generalistische GGZ heel geschikt. Als jongvolwassene ben je nog flexibel, leerbaar en daardoor goed in staat om na kortdurende hulp of steun weer je eigen weg te gaan.

Kosten via zorgverzekering
Psychologenpraktijk Stad Groningen heeft contracten met alle zorgverzekeraars waardoor de gesprekken volledig worden vergoed (zie ook Vergoeding). Wel zo fijn met een studentenbeurs.

Verklaringen o.a. DUO of profileringsfonds
Soms vraagt je opleiding om aan te tonen dat je i.v.m. psychische klachten belemmering in je studie hebt ondervonden. Bij Psychologenpraktijk stad Groningen kun je tijdens je behandeling zo’n verklaring krijgen.