Vanwege grote drukte is er op dit moment een aanmeldstop bij de praktijk (datum melding 29 april 2024)

 

Meld je hier aan

Wat is therapie of coaching?

Bij Psychologenpraktijk Stad Groningen krijg je om te beginnen uitleg en tips over hoe je klachtpatroon te doorbreken. Ook oefen je met trucs die je kunnen helpen uit je klachtpatroon te stappen. Maar therapie is meer. Het biedt de mogelijkheid om je meer bewust te worden van veroorzakende of instandhoudende factoren van het klachtpatroon. Vanuit bewustzijn kun je namelijk fundamenteel veranderen.

Uitgangspunt daarbij is dat klachten zoals bij een depressie, angst, somatisch onverklaarde lichamelijke klachten, post traumatische klachten, eetproblemen, vastgelopen rouw of een burnout vaak samenhangen met het structureel uit de weg gaan van pijnlijke of onaangename gevoelens/fysieke signalen van je lichaam. Onderdrukken van wat er van binnen leeft en gewoon doorgaan lijkt op korte termijn een goede optie. Op langere termijn kan het echter tot de klachten leiden waar je mee kampt.

Het naar binnen richten van je aandacht en reflecteren op jezelf kan in de vorm van gesprekken, in de vorm van mindfulness/yoga of in de vorm van EMDR. Waarbij je met hulp door je binnenwereld heen wordt geloodst. Op het moment dat je door ongemak of vervelende gevoelens heen gaat is dat niet prettig, maar de uitkomst voelt over het algemeen wel als opluchting of een verlossing! En het zorgt er voor dat je klachten verdwijnen.

Door dit proces in een therapie te doorlopen, heb je bovendien een manier ervaren voor de toekomst om met tegenslagen of negatieve gebeurtenissen of omstandigheden om te gaan. Het vermogen om negatieve of pijnlijke gevoelens toe te laten en te voelen (en er dus doorheen te gaan), biedt je namelijk alle veerkracht die je nodig hebt om ook eventuele toekomstige tegenslagen het hoofd te kunnen bieden!

Dus therapie:

  • geeft een concreet handvat waar je meteen in de dagelijkse praktijk wat aan hebt
  • vormt een spiegel om in te kijken
  • vergroot je bewustzijn van jezelf
  • is geen oplossing buiten jezelf; het leidt tot verandering binnen in jezelf door je ervaring(en) toe te laten
  • ruimt op en geeft een bruikbaar handvat voor de toekomst

Therapie leert je om met meer veerkracht in het leven te staan. En dat maakt het leven makkelijker en leuker! Mijn expertise is om je te leren om jouw aandacht effectief op je binnenwereld te richten. Jouw expertise zal het worden om met meer gemak en plezier door het leven te gaan!