Vanwege grote drukte is er op dit moment een aanmeldstop bij de praktijk (datum melding 29 april 2024)

 

Meld je hier aan

Hypnotherapie

Hypnotherapie brengt je via een geleide meditatie in een diepere laag van je bewustzijn. Hier kan je bewust worden van tot dan toe minder bewuste delen van jezelf. Pijn, verdriet, boosheid of angst liggen vaak dieper opgeslagen omdat we ze niet altijd toe hebben kunnen of durven laten. Maar, dat wat in het onderbewuste ligt opgeslagen oefent wel invloed uit! Zo kan onverwerkte pijn, zonder dat je je daar van bewust bent, een bron vormen voor het in stand houden van patronen die je ontwikkelde. De patronen waren ooit bedoeld om jezelf te beschermen. Maar, in je leven nu schieten die patronen waarschijnlijk hun doel voorbij.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een patroon van perfectionisme (te hard je best doen en anderen pleasen), ooit een manier was om te voorkomen dat je werd afgewezen. Maar in het hier en nu leidt het er misschien vooral toe dat je veel te vaak ‘ja’ zegt en overbelast raakt van alle taken en verantwoordelijkheden die je op je neemt. Of misschien hou je onbewust anderen op afstand, om niet meer gekwetst te worden. Ooit misschien een goede aangeleerde strategie, maar nu leidt het er mogelijk toe dat je geen relatie hebt, terwijl je dit wel zou willen.

Hypnotherapie kan je helpen om bewust te maken wat onder de oppervlakte ligt. Door je ‘oude pijn’ bewust te worden, kun je deze toelaten. En toelaten, is verwerken! Wanneer iets verwerkt is, oefent het vervolgens geen invloed meer uit en ben je vrijer. Je kunt je ontwikkelde patronen dan loslaten.

Ook kan hypnotherapie helpen om pósitieve gevoelens en vertrouwen in jezelf juist te vergroten. Bijvoorbeeld bij chronische pijn, waarbij je je lichaam mogelijk steeds negatiever bent gaat beleven, kan deze techniek helpen om in je lichaam opnieuw een veilige, ontspannen plek te maken van waaruit je pijn beter kunt verdragen.