Er is op dit moment door drukte in de praktijk helaas geen plek voor nieuwe clienten

(datum melding 17 juni 2020)

Schrijf je nu in

Vergoeding

De gesprekken bij Psychologenpraktijk Stad Groningen vallen onder de Basis Generalistische GGZ (BG-GGZ). Als BIG geregistreerd Gezondheidszorgpsycholoog (Gz-psycholoog) heb ik contracten met alle zorgverzekeraars;

  • Azivo (daaronder vallen o.a. Anderzorg, Azivo, Menzis)
  • De Friesland
  • CZ_ Deltalloyd_Ohra
  • Uvit (daaronder vallen o.a. VGZ,VNG, Unive, UMC, TurienenCO,IZZ, IAK, IZA, Caresco, Aevitae)
  • Achmea (daaronder vallen o.a. FBTO, ZilverenkruisAchmea, Interpolis, Agis)
  • DSW-StadHolland (daaronder vallen o.a.:Intwente, StadHollandZorgverzekeraar, ZorgverzkeraarDSW)
  • Multizorg (daaronder vallen o.a. VVAA, ONVZ, IAK, Eno, Ditzo, DeAmersfoortse, Caresco, BeterDichtbij, ASR_Fortis, Aevitae_ARS)

Het kan zijn dat je verzekeraar hier niet bij staat, maar wel onder een van deze 7 grote verzekeraarsclusters valt. Bij twijfel kunt je bij je zorgverzekeraar informeren. Vaak is op de sites van zorgverzekeraars een zorgvinderfunctie, waar je kunt checken of Psychologenpraktijk Stad Groningen gecontracteerd is.

Gecontracteerde zorg: 5 tot 11 gesprekken worden vergoed uit het basispakket. Het aantal gesprekken dat we besteden hangt af van het type en de ernst van de klachten. De huisarts geeft hierin een advies en tijdens het intakegesprek kijken we wat nodig is.
5 sessies = kort traject (gemiddeld 400 euro. Zorgverzekeraars verschillen in de kosten die ze in rekening brengen*).
8 sessies = middellang traject (gemiddeld 700 euro. Zorgverzekeraars verschillen in de kosten die ze in rekening brengen*).
11 sessies = intensief traject (gemiddeld 1000 euro. Zorgverzekeraars verschillen in de kosten die ze in rekening brengen*).

* De NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit) geeft de maximum tarieven aan (NZA Generalistische_basis_ggz 2016):
Maximumtarief 2016: kort € 457,43 180002 middel € 779,40 180003 intensief € 1.222,15 chronisch € 1.127,95
(NZA Generalistische_basis_ggz 2017):
Maximumtarief 2017: kort € 472,65 180002, middel € 805,34 180003 intensief € 1.262,82 chronisch € 1.165,48.
Psychologenpraktijk Stad Groningen heeft met de verschillende zorgverzekeraars verschillende percentages afgesproken van dit maximumtarief NZA tarief, dat de uiteindelijke kosten per verzekeraar per traject bepaalt.
De kosten tellen mee voor het verplicht eigen risico dat 385 euro bedraagt in 2016. Dat betekent dat de zorgverzekeraar tot dit bedrag dus eerst in rekening brengt (of het bedrag dat er nog staat).

No show

Bij niet of te laat (korter dan 24 uur van te voren) afzeggen van een afspraak wordt het sessietarief van 86 euro bij jou in rekening gebracht. Dit willen zorgverzekeraars namelijk niet vergoeden. Meld je dus tijdig af, graag minimaal 24 uur voordat je de afspraak hebt, als je niet kunt komen op een gemaakte afspraak.

Vergoeding via Restitutie polis

Hoewel Psychologenpraktijk Stad Groningen met alle zorgverzekeraars een contract heeft, kan het zijn dat sommige zorgverzekeraars selectief polissen hebben die een uitzondering vormen. Daarbij is het soms mogelijk om toch nog een deel (70%-80%) vergoed te krijgen.

Zelf betalen (OVP)

Wanneer je een klacht hebt die door je zorgverzekeraar niet voor vergoeding in aanmerking komt, kun je de gesprekken zelf betalen. Het tarief is dan 90 euro per sessie.

Schrijf je nu in