Er is plek voor nieuwe cliƫnten vanaf 1 april 2021

(datum melding 23 november 2020)

Schrijf je nu in

Studenten

Bij Psychologenpraktijk Stad Groningen is specifieke deskundigheid op het gebied van het behandelen van studenten. Van 2005 tot 2014 specialiseerde ik mij in het diagnosticeren en behandelen van studenten tijdens mijn werk bij de Rijksuniversiteit Groningen. 

Studeren lastig?
De studententijd is een bijzondere periode in je leven. Naast dat het erg leuk kan zijn, is het soms ook een lastige tijd doordat verschillende complexe thema’s een rol gaan spelen. Zo moet je je positie gaan bepalen ten aanzien van je thuissituatie, zelfstandig keuzes gaan maken en je eigen leven inrichten. Daarbij ga je vriendschappen en relaties aan of laat je deze juist achter je. Ook kun je geconfronteerd worden met negatieve ervaringen die lastig te verwerken zijn. Dat kan natuurlijk in iedere fase van je leven, maar de studententijd is over het algemeen wat dynamischer dan andere fasen van je leven. Naast al deze persoonlijke ontwikkelingen moet je dan ook nog voldoende studieresulaten behalen. Dit alles kan soms leiden tot veel stress. Of tot klachten zoals:

  • Angstklachten (o.a. piekeren en faalangst, paniekklachten, dwangmatig denken of handelen, sociale angst).
  • Stemmingsklachten (o.a. somberheid of sterk wisselende stemmingen).
  • Medisch onverklaarbare lichamelijke klachten (o.a. chronische vermoeidheid en pijnklachten).
  • Klachten als gevolg van een negatieve ervaring of trauma.
  • Eetproblemen.
  • Klachten in verband met alcohol of drugs.

Kortdurende behandelingen 
In de Basis Generalistische GGZ kun je terecht voor kortdurende behandeltrajectentrajecten van 5, 8 of 12 sessies. Juist voor studenten/jongvolwassenen zijn kortdurende behandelingen in de Basis Generalistische GGZ heel geschikt. Jongvolwassenen zijn over het algemeen flexibel, leerbaar en daardoor goed in staat om na kortdurende hulp of steun weer hun eigen weg te gaan.

Kosten
Psychologenpraktijk Stad Groningen heeft contracten met alle zorgverzekeraars waardoor de gesprekken volledig worden vergoed (zie ook Vergoeding). Zorgverzekeraars willen pas vergoeden nadat je bent verwezen door de huisarts. Je kunt de verwijsbrief meenemen naar het eerste gesprek.

Aanmelden

Schrijf je nu in