Op dit moment is er vanwege drukte in de praktijk tijdelijk een aanmeldstop

(datum melding 30 oktober 2021)

Schrijf je nu in

Studenten en Young Professionals

De fases van jongvolwassenheid en van starten met het werkende leven, kennen over het algemeen veel dynamiek. Zowel bij het starten met een studie als bij het starten met een eerste serieuze baan, spelen vaak bijkomende veranderingen. Zoals het op jezelf gaan wonen als student, of verhuizen/samen gaan wonen en settelen als je aan het werk gaat. Nieuwe vrienden maken als je gaat studeren, of je weg vinden op een nieuwe werkplek in een team met andere professionals. Al deze veranderingen kunnen stress veroorzaken. Stress is zeker niet altijd slecht, mits je het weet te hanteren. Als je bijvoorbeeld geneigd bent de lat heel erg hoog te leggen, of als je signalen van je lichaam niet snel genoeg herkent, of als je niet goed weet hoe je kunt ontspannen, dan kan spanning flink oplopen en zelfs tot klachten leiden. En dan zijn daar ook nog alle keuzes die je te maken hebt. Zowel keuzes in je studie of werk, als in je sociale/privé leven, die bepalend kunnen zijn voor je verdere toekomst. Dit alles tezamen kan al voldoende reden zijn om Psychologenpraktijk Stad Groningen te bezoeken.

Bij Psychologenpraktijk Stad Groningen is bij uitstek expertise in het behandelen van jongvolwassenen. Sinds 2005 specialiseerde ik mij in het diagnosticeren en behandelen van studenten en young professionals (o.a. promovendi, post docs, artsen in opleiding) tijdens mijn werk bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Als je bij deze thema’s coaching wilt zonder dat je een officiële diagnose hebt, dan kun je coachingsessies bij de praktijk inplannen. Je kunt daarbij kiezen voor een vorm die voor jou het beste werkt. Bijvoorbeeld een aantal weken boostersessies van te voren vastleggen, of juist een strippenkaart waarbij je indien nodig kunt komen. Als je de sessies zelf betaalt, heb je geen verwijsbrief van je huisarts nodig. Er gaat dan ook geen informatie naar je huisarts of je zorgverzekering.  Zie ook Coaching.

Verder kun je met specifieke klachten terecht voor een door je zorgverzekeraar vergoed traject. Bijvoorbeeld bij:

Psychologenpraktijk Stad Groningen heeft contracten met alle zorgverzekeraars waardoor de gesprekken volledig worden vergoed (zie ook Vergoeding). Zorgverzekeraars willen pas vergoeden nadat je bent verwezen door de huisarts. Je kunt de verwijsbrief meenemen naar het eerste gesprek.

Schrijf je nu in