Vanwege grote drukte is er op dit moment een aanmeldstop bij de praktijk (datum melding 26 maart 2024). Zie onder Contact welke praktijken, waarmee Praktijk Stad Groningen samenwerkt, wél plek hebben! 

 

Meld je hier aan

Studenten en Young Professionals

De fases van jongvolwassenheid en van starten met het werkende leven, kennen over het algemeen veel dynamiek. Zowel bij het starten met een studie als bij het starten met een eerste serieuze baan, spelen vaak bijkomende veranderingen. Zoals het op jezelf gaan wonen als student, of verhuizen/samen gaan wonen en settelen als je aan het werk gaat. Nieuwe vrienden maken als je gaat studeren, of je weg vinden op een nieuwe werkplek in een team met andere professionals. Al deze veranderingen kunnen stress veroorzaken. Stress is zeker niet altijd slecht, mits je het weet te hanteren. Als je bijvoorbeeld geneigd bent de lat heel erg hoog te leggen, of als je signalen van je lichaam niet snel genoeg herkent, of als je niet goed weet hoe je kunt ontspannen, dan kan spanning flink oplopen en zelfs tot klachten leiden. En dan zijn daar ook nog alle keuzes die je te maken hebt. Zowel keuzes in je studie of werk, als in je sociale/privé leven, die bepalend kunnen zijn voor je verdere toekomst. Dit alles tezamen kan al voldoende reden zijn om Psychologenpraktijk Stad Groningen te bezoeken.

Therapie specifiek voor studenten

Bij Psychologenpraktijk Stad Groningen is bij uitstek expertise in het behandelen van jongvolwassenen.

Sinds 2005 specialiseerde praktijkhouder Floor zich in het diagnosticeren en behandelen van studenten (Uni, Hanze) en young professionals (o.a. promovendi, post docs, artsen in opleiding). Ze werkte als Gz-psycholoog bij de Rijksuniversiteit Groningen en als gastdocent bij de Hanze University. Verder trainde ze professionals zoals studieadviseurs en decanen bij de RuG om psychische klachten vroegtijdig te herkennen en hier adequaat mee om te gaan.

Je kunt met specifieke klachten terecht voor een volledig vergoed traject. Bijvoorbeeld bij:

Kijk met vragen over vergoeding van zorg op de home pagina onder ‘veelgestelde vragen’.

Coaching

Als je bij deze thema’s individuele coaching wilt, zonder dat je een officiële diagnose hebt of krijgt en zonder dat je een verwijsbrief van de huisarts hoeft mee te nemen, dan kun je coachingsessies bij de praktijk inplannen. Je kunt daarbij kiezen voor een vorm die voor jou het beste werkt. Bijvoorbeeld een aantal weken boostersessies van te voren vastleggen, of juist een strippenkaart waarbij je indien nodig kunt komen.

Als je de sessies zelf betaalt (150 euro intake, 130 gewone sessie), heb je geen verwijsbrief van je huisarts nodig. Er gaat dan ook geen informatie naar je huisarts of je zorgverzekering.  Zie ook Coaching.