Vanwege grote drukte is er op dit moment een aanmeldstop bij de praktijk (datum melding 26 maart 2024). Zie onder Contact welke praktijken, waarmee Praktijk Stad Groningen samenwerkt, wél plek hebben! 

 

Meld je hier aan

Depressie

Bijna iedereen voelt zich wel eens down. Soms met en soms zonder directe aanleiding. Van depressieve klachten kun je spreken als je gedurende langere tijd continu een sombere stemming hebt. Mensen die last hebben van een depressie denken meestal negatief over zichzelf. Ook onderschatten ze hun eigen invloed en mogelijkheden om hun situatie of stemming te verbeteren. En ze hebben over het algemeen weinig vertrouwen in de toekomst. Daarnaast zijn mensen met depressieve klachten vaak vermoeid en passief. Verder kunnen allerlei symptomen een rol spelen als slecht slapen of juist heel veel slapen, weinig eetlust hebben of juist heel veel eetlust hebben.

Hoe tegenstrijdig dat soms ook voelt, een belangrijk onderdeel van de behandeling is stapsgewijs weer in beweging komen. Fysiek en mentaal. Naast het opbouwen van je conditie door meer te bewegen bestaat de behandeling uit het bewust worden van negatieve gedachten- en gedragspatronen en deze stapsgewijs gaan doorbreken. Zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst zullen toenemen als blijkt dat de patronen waar je in bent geraakt te beïnvloeden en veranderbaar zijn.